چاپ به روش DTF که اختصار عبارت Direct To Film است، در واقع به معنای چاپ مستقیم روی برگهی شفافی که به آن فیلم میگوییم و انتقال آن بر روی پارچه است. مهمترین ویژگی این روش این است که دست افراد را برای چاپ بر روی طیف بسیار متنوع انواع پارچه از پنبه و پلیاستر گرفته تا کتان، ابریشم، الیاف سینتتیک و … باز میگذارد.
لیست تجهیزات مورد نیاز برای چاپ DTF:
چاپگر جوهرافشان: اصلاح شده برای چاپ DTF با 6 کانال مجزای جوهر CMYK + سفید و یا پرینتر چاپ DTF اختصاصی که برای این کار تولید شده باشد.
جوهر مخصوص چاپ DTF: نوع خاصی از جوهر که خاصیت ارتجاعی دارد و پس از چاپ بر روی لباس، در صورتی که لباس را بکشید، چاپ آن پوسته پوسته نمیشود.
فیلم DTF: سطحی که طرح مورد نظر خود را بر روی آن پرینت میکنید.
پودر DTF: این پودر به عنوان یک چسب بین جوهر و الیاف پنبه، عمل میکند.
نرم افزار مربوطه: در صورتی که از پرینتر اصلاح شده استفاده کنید، چون پرینتر به خودی خود قادر به چاپ لایههای CMYK و سفید به ترتیبی که مورد نیاز است، نیست، باید این کار را با استفاده از یک نرمافزار واسط که برای طراحی است، انجام دهید، اما در مورد پرینترهایی که مخصوص چاپ DTF هستند، این مورد دیگر نیاز نیست.
پرس حرارتی: پیشنهاد ما یک پرس حرارتی است که دارای صفحۀ بالایی باشد و فرآیند پرس آن به صورت عمودی اتفاق میفتد تا فرآیند پخت فیلم DTF آسانتر شود.
مزایا و معایب چاپ DTF
مزایا
- نیاز به سرمایۀ کم
- امکان چاپ روی هر تی شرتی با هر رنگ یا جنس
- چاپهای دارای قابلیت ارتجاعی بدون امکان شکنندگی در صورت کشیدگی
- مقاومت بالا در برابر شستشو و سایش
معایب
- چاپ انجام شده کمی حس پلاستیکی بودن میدهد، مشابه آنچه در چاپ سیلک یا رولهای حرارتی کاتری به شما دست خواهد داد.
- فرآیند چاپ در مقابل سایر روشهای چاپ مانند سابلیمیشن یا DTG پیچیدهتر است.
جمع بندی
چاپ DTF برای هر کسی که به دنبال شخصی سازی تی شرت یا هر منسوجات دیگری (مانند روکش کوسن، ماسک، کیف، سوئیشرت و …) است، یک روش ایدهآل به حساب میآید. که استفاده از آن و اضافه کردن آن به هر بیزینسی، با سرمایۀ اندک، به راحتی قابل انجام است.